Olin juuri 4 päivää Calais'ssa, Ranskassa. Kävin paikallisessa Emmauksessa tutkimassa mitä kirpputorilta voi löytää. Olin tulla hulluksi, sillä kirjanurkkaus oli väärällään vanhoja ja todella wanhoja kirjoja. Suurin osa maksoi 30 senttiä/kpl.
Kallein ostamani maksoi sekin vain 2 euroa.

Emmauksen henkilökunta katsoi ihmeissään millä innolla keräsin kirjoja silmät hehkuen. Ja aih ja voih miten paljon sinne vielä jäi!

Mietin miten paljon vastaavia paikkoja Ranskassa on, ja miten paljon niissä mahtaa ollakaan kaikkea tällaista....

43526.jpg

Geometriaa, kemiaa, ranskan kielioppia, sanakirjoja...

Tarkoitukseni oli siis ostaa materiaalia näitä töitä varten, mutta kävikin niin, että suurin osa löydöistäni saa jäädä aivan rauhaan. Ei minussa ole miestä leikellä parisataa vuotta vanhoja kirjoja. Tuskin edes "vain" sata vuotta vanhoja.

Tämän päivän olen harjannut kirjoja parvekkeella sellaisella pehmeällä harjalla. Kirjat ovat täynnä pölyä, ja haju on mahtava. Niitä ei uskalla paljon paukutella, mutta jo kevytkin paukautus kiinni nostattaa komean pölypilven!

Hienoja löytöjä ovat mielestäni myös kirjojen välistä löytyneet muistilaput sun muut. Tungin niitä kirpputorilla aivan surutta taskuihini sitä mukaa kuin löysin lattialta tai selaamieni kirjojen välistä. Ajattelin, ettei voi olla suuri synti ottaa lappua, joka muuten menisi siivouksen mukana roskiin.